marți, 21 iunie 2011

Părerile celor care (nu) contează!


3. Îmi aparține, cu adevărat, ceea ce crezi tu despre mine? 
Părerea ta de mascul-alfa sau de femeie-madonnă ...
Îmi sunteți minunați și serbezi. 
În fiecare zi am neplăcerea de a vedea efervescența prostului care-și forțează limitele.
Ieftinul, indolența, parvenirea, mârlănia,  par a fi cel mai bine cotate la locul de muncă.
Am să țin un jurnal, foarte puțin discret, care se va intitula, generic: O tâmpenie pe zi!
Tâmpenia fruntașă de astăzi are iz religios.
În două cuvinte, trama se rezumă la eterna revendicare a creștinismului pur. 
Pe de o parte, ortodocsul - care se bate cu pumnul în piept, invocând o douămiime onorifică, iar, pe de altă parte, protestantul - care consideră că nu ”cantitatea” - cronologic vorbind -  rupe gura târgului, ci ”întoarcerea la Dumnezeu”. În realitate, e un panseu de bazar. Nu există anume - creștinul de 2000 de ani, ci creștinismul de mai multe mii ...și, cu atât mai puțin, ”întoarcerea la Dumnezeu”, când El, de fapt, e în noi ( încă de la Geneza fiecăruia).
Și asta, în timp ce Dumnezeu Însuși cască, de plictiseală, și merge să se întindă pe un colț de rai ...
E prea devreme să renunț la un minim de logică și prea târziu să cred în tradiții și sentințe, moștenite la fără frecvență. 
Părerea mea!

3 comentarii:

  1. Foarte buna initiativa :)
    Eu credeam (culmea!)ca macar cei care au terminat o facultate au mintile mai libere si nu e asa deloc. De aceea, cand gasesc un om in care nu zace tampenia, il tin strans langa mine si ma bucur de el. Doar ei conteaza.
    E bine sa scrii; sa nu te intristezi insa. :)
    Ti pup !

    RăspundețiȘtergere
  2. e ciudat cum credinţa manifestată prin religiile de astăzi în cea mai mare parte separă şi dezbină grupuri , comunităţi, discriminează şi judecă - decât să facă ceea ce ar trebui: să apropie oameni, să se regăsească unul în altul, să simtă împreună, să descopere Dumnezeul din fiecare...

    dar asta e diferenţa dintre teoretic şi practic...

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca intre creştinism, mahomedanism, budism şi altele ar trebui sa fie atâta ură şi discordie. În fond, toŢi dorim acelaşi lucru: să fim mai buni, mia paroape de Dumnezeu de Legea universală să ne perfecţionăm spiritual. Toţi marii înţelepţi, de la Iisus, la Buddha au propovăduit iubirea şi pacea ca semn distinct al celui care evoluează pe calea sufletului. şi cu toate acestea noi, cei care vrem să progresăm, sau cel puţin aşa ne lăudăm, ne batem cu pumnul în piept care are un Dumnezeu mai bun şi mai mare, uitând că toţi, indiferent de locul de unde provinem suntem după chipl şi asedmănarea Lui.

    RăspundețiȘtergere