joi, 25 noiembrie 2010

Ars longa, vita brevis


 Azi, cele mai titrate radiouri și televiziuni din România se întrec în embrionarea muzicii fără muzică.
Hit-urile compozitorilor afoni, ritmurile fesier-mamare, behăielile siliconate etc., surprind industria muzicală autohtonă în convulsiile unui Kitsch optico-acustic rigor mortis.
Doamne ferește ca vreunul dintre radiouri  -  ”in vogue” FM  -  să-și flageleze unda cu - maximum - 1 minut de muzică clasică!
Mai mult, ar fi o pierdere epocală dacă, într-un videoclip care - de regulă - costă peste 10 mii de Euro, nu ar playboy-za vreo pipiță dornică de afirmare în show-bizz!
Muzica porno si melomanul erect - icoana artistcă a muzicii ușuratice românești.
Cât timp mai rămânem indiferenți acestei degradări culturale ?
Ce și cine îți orchestrează - cu adevărat - muzica? 





4 comentarii:

  1. piano piano....unde te rastesti asa la gatul lor?
    trebuie sa le asezi publicitatea pe strada, sa calce pe ea si nici asa nu o vad. trebuie sa le surescitezi mintea cu un senzational extrem pentru a putea iesi dintr-un con de umbra...nu te mai zbate degeaba si incearca sa razi de ei decat sa te consideri o victima a cuiva cumva ....tot ce e bun tre sa dispara ...:)

    RăspundețiȘtergere
  2. daca oamenii din tara asta, ar avea educatie si ar fii "de calitate", poate ca aceste posturi cu muzica pipiteasca, s ar desfiinta de la sine. dar asa, cat timp are cine le asculta si carora sa le placa... de ce nu. in zilele noastre de jungla capitalista, singura sursa de existenta este sa te faci placut "prostimii" si uite asa ajungi la vorba lui Lapusneanu" prosti dar multi" si as continua.. de pe urma lor se ghiftuiesc asa zise vedete, din drepturi de autor si pe langa ei si posturi rasarite ca ciupercile dupa ploaie.
    concluzia: schimba omul daca vrei sa fie bine. educa l !

    RăspundețiȘtergere
  3. parerea mea este ca toate aceste radioruri si televiziuni, care au aparut ca ciupercutile dupa ploaie, traiesc de pe urma celor multi care ii asculta. sa nu uitam ca sloganul lor este sa faca audienta si sa placa publicului. problema s ar pune altfel: cum culturalizam acest public, incat sa nu mai asculte si sa nu mai fie interesat de toate tampeniile astea? cred ca scoala,parinatii, intr un cuvant educatia primita are un rol crucial. deocamdata, la nivelul de cultura si educatie din Romania, putem spuen ca Lapusneanu: "prosti dar, multi" si voi adaugaeu, atat de multi incat dau tonul.

    RăspundețiȘtergere
  4. cred ca totul porneste de la educatie. daca oamenii ar fii mai educati atat din scoala, cat si din familie, aceste ciupercute care au iesti dupa ploaie, poate ar incerca sa faca u nrating pornind de la dorintele unor oamnei mai evoluati. in momentul de fata, cred ca in Romanai merge foarte bine parerea lui Lapusneanu: "prosti dar multi" ... si eu as adauga ca daca oamenii ar fii altfel, si aceste posturi nu ar mai promova mizeriile societatii. in general ne place sa ne regasim in ce vedem, in ce auzim si in ce simtim. cu alte cuvinte, cred ca m,uzica aceasta ii reprezinta pe multi romani si le este ca o oglinda.

    RăspundețiȘtergere